Over

Wie is V?

Wie is zij? Wat doet zij?

Koffie in Pilchard Mechelen
Een koffietje in de Pilchard te Mechelen

Simply me, simply V
Initieel studeerde ik Algemene Ziekhuisverpleegkunde, specialiseerde mij daarna in Sociale Verpleegkunde en ging vervolgens in een algemeen ziekenhuis aan de slag. Zo werkte ik enkele jaren in de psychosociale patiëntenbegeleiding en dit combineerde ik met mijn studies Criminologische Wetenschappen aan de VUB. Ondertussen volgde ik ook een jaaropleiding ‘Daderhulp’ en een langdurige training ‘Niet gemotiveerd voor hulpverlening’.

Aansluitend startte ik, eveneens aan de VUB, met een Aggregaatsopleiding en begon tegelijkertijd les te geven. Ik was jaren aan de slag in het hoger middelbaar onderwijs, op de hogeschool, alsook in sectorspecifieke settings. Gaandeweg heb ik mij gespecialiseerd in communicatie tussen mensen en heb ik veel bijscholingen en workshops gegeven over communicatietechnieken (lichaamstaal etc.).

Het bestuderen van mensen in hun verschillende relaties tot mekaar en hun wijze van communiceren werd mijn stokpaardje… Maar na een tijdje miste ik het actieve werkveld. Ook de drang naar verdere zelfontplooiing werd groter en groter en bracht mij uiteindelijk bij de MaNaMa-opleiding Master in de Seksuologie op de KUL. Deze opleiding gaf me nog meer inzichten in de mens en zijn relaties en een nog steviger kader en achtergrond om mensen te begeleiden bij hun hindernissen die ze tegenkomen. Na het beëindigen van deze studie volgde ik een opleiding Life Coaching.

Momenteel ben ik aan de slag als forensisch vormingswerker voor justitie. Ik begeleid groepen mensen in het kader van een probatiemaatregel of als onderdeel van hun voorwaarden opgelegd in een kader als ‘Vrij onder voorwaarden (of kortweg VOV)’ en ‘Bemiddeling in strafzaken (kortweg BIS)’. Daarnaast geef ik les in het volwassenonderwijs. Ik geef opleidingen tot ‘sekscounselor’, ‘relatietherapeut’, en ‘lichaamstaalexpert’.

Als seksuoloog, criminoloog, verpleegkundige, sociaal werker, geaggregeerd voor het onderwijs, forensisch vormingswerker en lifecoach beschik ik over zowel academische kennis als praktische vaardigheden en technieken waarmee ik graag aan de slag wil gaan. Ik deed doorheen de jaren zeer veel nuttige werkervaring op in een algemeen ziekenhuis, een psychiatrisch ziekenhuis, enkele gevangenissen, de bijzondere jeugdzorg en in het onderwijs.

Al deze verschillende ervaringen stel ik graag ten dienste van mensen die nood hebben aan informatie, een luisterend oor of iemand die hen helpt hun situatie vanuit een ander perspectief te bekijken. En dit steeds als mens. Als mens met good days and bad days, als mens die zelf ook al vaak is gevallen en vaak weer is moeten opstaan. Dat is de basis voor mijn houding: menselijk. Ik ben niet die alleswetende therapeut. Ik ben eerder die vriendin, die zelf ook valt en weer moet opstaan. En hierover graag met jou, bij een tasje koffie, een praatje maakt.

Website Vanessa Muyldermans ‘WIE?’

DELEN