Vraag aan de seksuologe

“Er zijn geen domme vragen!”… Met deze uitspraak ben ik opgegroeid. En ik heb dit ook altijd toegepast. Als ik iets niet weet, dan vraag ik het gewoon. Maar ik heb gemerkt dat dit niet voor iedereen, niet in alle omstandigheden, niet over alle onderwerpen even evident is.

Ik vind de uitspraak “Er zijn geen domme vragen!” dan ook een mooie aanmoediging om vragen te stellen. Om vragen te durven stellen. Omdat nieuwsgierigheid goed is. Dat helpt ons de wereld te verkennen, om alles in een juister kader te plaatsen en om onszelf te ontwikkelen.

Het is goed om vragen te stellen. Maar vragen stellen is ook moeilijk. Soms vind je de juiste woorden niet. Soms ben je beschaamd. Soms ben je emotioneel. Daar wordt wel eens aan voorbij gegaan.

Via dit kanaal, waarmee jullie mij anoniem vragen kunnen stellen, wil ik jullie nog meer aanmoedigen. Aanmoedigen om al jullie vragen te stellen. Mensen aanmoedigen om vragen te stellen om hun ‘weten’ aan te vullen is mijn bedoeling.

Dus… Heb je een vraag en zou je deze graag willen terugzien in de rubriek ‘Vraag van de Week’? Aarzel niet en stuur ons deze vraag door. Wij behandelen deze strikt vertrouwelijk. En geen enkele vraag, hoe dikwijls ook gesteld, is belachelijk…

DELEN