Nieuwtjes & Uitstapjes

‘Some women just want to be slapped!’ Why do (some) girls like being unholy?

Holy fuck! For more than just wankers! Een interview...

Soft bdsmSoft bdsm

Holy fuck! For more than just wankers!

‘Some women just want to be slapped!’ Why do (some) girls like being unholy?

Waarom willen sommige vrouwen soft bdsm in de slaapkamer? Is er een onderliggende psychologie?
Alles draait om macht en machtsverhoudingen. Macht maakt aantrekkelijk. Macht is opwindend en is de basis van het spel dat bij (soft) BDSM gespeeld wordt. Gewild worden is voor een vrouw extreem opwindend. Het verlangen, het opbouwen van die verleiding is wat deze vrouwen echt opwindend vinden. Hun (mannelijke) partner wil niet ‘zomaar seks’. Hij wil specifiek seks met hén.

Deze dames zijn bereid zich te laten domineren als investering om hun genot te intensifiëren. En er zijn weinig situaties te bedenken waarbij men zich meer moet overleveren dan wanneer men vastgebonden is. Blinddoeken is een volgend, bijkomend, element. Het zorgt voor totale verrassing, want je weet niet wat en wanneer er iets gaat gebeuren.

BDSM kan met kettingen en tepelklemmen, maar het kan ook gewoon met riemen en stropdassen. Je hoeft niet per se in de kettingen te gaan hangen om BDSM uit te oefenen. Heel wat mensen hebben nu al BDSM-aspecten in hun seksleven zitten: de man die zijn partner beveelt om hem te pijpen, de vrouw die de man neerdrukt en op hem kruipt, de man die zijn vrouw bij de haren beetpakt tijdens het vrijen, de vrouw die haar lange nagels in de rug van haar partner zet,… Dat zijn allemaal kleine, seksuele handelingen die te maken hebben met pijnprikkels en met macht.

Pijn is slechts een element dat sommige mensen helpt, maar alleen de psychologische stimulatie van vastgebonden zijn is voor veel mensen al voldoende. De idee achter bondage is dat het helpt om de verantwoordelijkheid over te geven. Het is een middel om het kritische denken stil te leggen. En dit is nu éénmaal voor veel vrouwen een probleem. “Ziet hij nu mijn dikke billen niet te hard?”, “Hangen mijn tieten vanuit dit gezichtspunt niet te fel?”, “Ik mag straks niet vergeten brood te gaan halen”…

En totale overgave is wat juist nodig is. Een vrouw moet zich volledig kunnen overgeven, zich volledig kunnen laten gaan om tot een intens orgasme te komen. Hierbij kan haar vastbinden en blinddoeken dus een goed hulpmiddel zijn, hetgeen haar simpelweg verplicht om zich over te geven. Een andere psychologisch voordeel is dat de focus helemaal terecht kan komen op de eigen gevoelens en het eigen genot. Ook dit is voor de meeste vrouwen moeilijk. Een vrouw wil eerder ‘zorgen voor’, terwijl ze voor haar orgasme juist egoïstisch moet zijn.

Er zijn ook vrouwen die het vastgebonden zijn op zich als opwindend ervaren, zeker wanneer de touwen of riemen waarmee ze vastgebonden zijn over hun erogene zones lopen. Wat dan weer erg opwindend is voor de (dominerende) man, naast het gevoel van macht, is dat hij de opwinding van zijn partner goed kan waarnemen en deze kan controleren; wat wéér macht is…

Sommigen willen bijvoorbeeld in het gezicht geslagen worden, wat wil dat zeggen? Is er iets mis mee? Wat is als partner een juiste reactie?  Wat als je er oncomfortabel mee bent? Wat moet je dan doen?
Mensen zijn aangetrokken tot bepaalde dingen, bepaalde gedragingen, of bepaalde geluiden, etc. (zien, horen, ruiken, voelen, proeven). De éne vindt het opwindend dat zijn/haar partner gilt en scheldt tijdens de seks, de ander wil gekrabd worden, iemand anders wil tenen in zijn/haar mond, nog een ander vindt het opwindend als je op hem/haar plast, nog anderen willen bespuugd worden en iemand anders vindt het misschien geil om bij de keel gegrepen te worden of om geslagen te worden; op de billen of in het gezicht. “Keus is goesting!” zei mijn grootmoeder zaliger altijd.

En zo is het ook. Voor ieder wat wils. Het is niet aan ons om te bepalen wat goed of fout is. Het is niet aan ons om te bepalen wat twee mensen in hun slaapkamer wel of niet mogen doen. Dat is aan hen. Zolang het gaat om volwassen mensen en zolang ze er beide mee akkoord gaan, lijkt er mij geen probleem te zijn.

Mensen mogen verschillen van mekaar. Mensen mogen ook experimenteren. Zolang ze hier maar samen over kunnen praten en ze mekaar kunnen laten weten wat ze fijn vinden en wat niet. De sleutel ligt hier dus bij communicatie. Iets anders is de ontwikkeling in het eigen seksleven. Sommige jonge meisjes zijn er nog niet onmiddellijk aan toe om allerlei kinky experimenten in de slaapkamer te gaan uithalen en dat is ook héél oké. Alles op zijn tijd. Ieder zijn/haar eigen evolutie. Iedereen bepaalt zelf zijn tempo hierin en bepaalt zelf of hij/zij iets wil proberen of (nog) niet. Je hebt een heel leven om vanalles uit te proberen! Waarom zou het dan allemaal onmiddellijk moeten gebeuren?

Wat wil het zeggen als iemand graag in het gezicht wil geslagen worden tijdens de seks? Of zelf iemand wil slaan? Goh… Dat hij of zij dat blijkbaar leuk en opwindend vindt. Hier is niets mis mee zolang het met instemming van de partner gebeurd en zolang het deze partner niet verwondt. Zolang het onderdeel blijft van het seksuele spel tussen deze twee volwassenen.

Ofwel vind je het fijn en experimenteer je als partner gewoon mee. Ofwel stel je jouw partner hier eerst meer vragen over, zodat hij/zij jou meer uitleg kan geven en jij ook kan vertellen of je het wil proberen en zo ja wat je wel en wat niet wil doen. Als je hierin wil meegaan is het dus wel belangrijk om hier duidelijke afspraken over te maken. En je dient ook af te spreken dat men er ten allen tijden mag mee stoppen of dingen mag weigeren.

Is deze populariteit van bdsm te danken aan fifty shades of grey?
Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen vaak fantaseren over gedomineerd worden en ‘stevig gepakt’ worden. En dit onderzoek dateert al van voor het 50 shades-tijdperk. Vrouwen lazen er ook al veel langer over. Maar door dit boek is het gecommercialiseerd en gemedialiseerd. Ik bedoel daarmee dat het er altijd al was, maar nu is het ‘zichtbaar’ gemaakt (of zichtbarder). En dit boek en film waren ook een succes dus er werd veel over gepraat. Hierdoor durfden ook weer andere vrouwen erover praten en vragen stellen, etc. Het was ineens ‘hot’. Het was een trendy item waarover we mochten praten. Het moest niet meer stiekem gebeuren.

Heeft het te maken met je persoonlijkheid of kunnen de meest conservatieve vrouwen er ook van houden? 9 Waarom is er een verlangen naar dominantie? Is het niet raar dat in de dag van vandaag dat zoveel vrouwen die feministisch zijn er toch van houden om onderdanig te zijn?
Vaak zien we dat de meest mondige en de meest dominante vrouwen er net het meest van houden om tijdens de seks gedomineerd te worden. Wat ook niet geheel onlogisch is. Zij moeten dit al voortdurend doen. Zij zijn al constant de dominante. Ze hebben veel verantwoordelijkheid, leggen de lat voor zichzelf en voor anderen zeer hoog,… Het is fijn om, ter ontspanning, deze taak eens af te geven en van rol te wisselen. Eens iemand anders ‘de lakens te laten uitdelen’…

Is kinky acceptabel vandaag in de maatschappij?
Een maatschappij evolueert. Wat hier en nu ‘acceptabel’ is, is dat morgen aan de andere kant van de wereld misschien niet meer. En wie bepaalt wat acceptabel is in de privé slaapkamer van twee volwassen mensen? Jij? Ik? Wie?

 

Kijk voor het hele interview op: https://www.holyfck.org/home/somewomenjustwanttobeslapped

DELEN