HeterokoppelsVoor HaarVoor HemVraag van de week

Samen naar de top!

Samen klaarkomen.

Samen naar de topSamen naar de top

Samen klaarkomen… Met zen tweeën… Op hetzelfde moment… Samensmelten tot één…
Romantisch hé? Ja, dat wel. Maar tegelijkertijd ook meer mythe dan feit.

Trendy  lectuur
Tegenwoordig kan je de indruk krijgen dat je altijd, of in elk geval vaak samen, tot een orgasme moet komen om te spreken over een goede seksrelatie. Als het niet lukt, zou je falen. Dat je dat denkt, is een beetje de schuld van bepaalde moderne, trendy, lectuur over seks, vaak geschreven door mensen die zelf nooit veel of gevarieerde belevingen hebben gehad.

Sorry hé… No offence… Maar het is écht wel zo…

Toevalstreffer
Man en vrouw die samen klaarkomen. Dat komt echt niet zo vaak voor. Statistisch gezien is het zelfs een toevalstreffer. Het is bovendien ook helemaal niet zo evident. Het mannelijk en het vrouwelijk orgasme zijn erg verschillend, wat het niet zo makkelijk maakt om deze samen te laten verlopen.
Zo een stereo-orgasme wordt in romantische films vaak als het summum aanzien. Maar eigenlijk is er helemaal niet zo veel romantisch aan. Het heeft veel meer te maken met techniek en communicatie dan met liefde of sensualiteit.

Geen kant-en-klare manual
Samen op hetzelfde moment een orgasme beleven kan en het is ook wel eens een interessante ervaring, maar het is zeker niet evident en het moet ook niet. Zeker ook niet altijd. Er bestaat ook geen kant-en-klare manual of zo voor. Om samen klaar te komen zal doorgaans vooral de man zijn orgasme moeten trachten te ‘programmeren’ of proberen uit te stellen tot wanneer zijn vrouwelijke partner klaarkomt. Dit vraagt concentratie en beheersing van het lichaam.

Erg tegenstrijdig
Het typische aan klaarkomen is juist dat je even heel moeilijk aan wat anders kan denken. Het hele lichaam, de bloedstroom, alle zenuwuiteinden zijn gefocust op het bevredigen van die lust. Het is erg tegenstrijdig als je op dat moment net wel moet bezig zijn met dat orgasme uitstellen. “Nee, het mag nog niet! Ja, nu wel! Nee, toch nog niet!” Daar waar klaarkomen juist alles loslaten is, aan niets denken,… Moet er in dit geval net wel heel goed nagedacht en gepland worden en dat is er tegenstrijdig.

Fysieke drift bedwingen en doseren
Het is niet eenvoudig om die fysieke drift te bedwingen en te doseren. De man moet daarvoor èn zijn eigen lichaam èn het lichaam van de ander ook goed kennen of op zen minst kunnen inschatten waardoor hij en waardoor zij klaarkomt. Voor een gezamenlijk orgasme moet je je eigen lichaam en dat van je partner goed kennen en moeten jullie goed op elkaar ingespeeld zijn. Of er goed en duidelijk over kunnen communiceren.

Oefening baart kunst
Tegelijkertijd een eigen orgasme tegenhouden en je lief helpen een orgasme te bereiken, vraagt natuurlijk heel wat beheersing van je lichaam én kennis van het lichaam van de ander. Die beheersing lukt niet bij iedereen (en zeker niet elke keer) en gebeurt zeker niet van vandaag op morgen. Aangezien een man over het algemeen sneller klaarkomt dan een vrouw is het best dat hij haar stimuleert tot zij erg opgewonden is.

Wanneer de vrouw de traagste is, kan men het voorspel nog wat langer maken. Masseer haar wat langer aan de binnenkant van de dijen, bevredig haar oraal iets langer met de klemtoon op haar clitoris, stimuleer haar extra met de vinger in haar vagina en/of aars. Een speelgoedje hierbij betrekken zoals een trillend eitje maakt het net iets makkelijker.

Wanneer de man de langzaamste is, kan de vrouw beginnen met heel wat mond- en handwerk. Wat ze ook kan doen, is na de orale bevrediging al schrijlings op jou gaan zitten en zachtjes je penis binnenbrengen om je eigen opwinding op te bouwen. Een vrouw kan makkelijker dan een man meerdere orgasmen krijgen, dus is het niet zo moeilijk om haar daar wat langer in te stimuleren. Zij kan makkelijk eerst klaarkomen en daarna kan het nog steeds samen.

Goede communicatie
Verder is het zo dat veel vrouwen pas klaarkomen wanneer de clitoris gestimuleerd wordt. Men spreekt dan van een clitoraal orgasme. Doordat de clitoris zich niet in de vagina bevindt, wordt deze meestal gestimuleerd met de vingers, mond of tong, niet door penetratie op zich. Al zijn er wel standjes waarbij zowel de man kan penetreren als de clitoris kan gestimuleerd worden. Maar meestal gaat er moeten afgewisseld worden tussen penetratie, hand- en mondwerk omdat beiden ongeveer gelijktijdig in de plateaufase aanbelanden.

De vrouw geeft dan best aan of zegt ronduit wanneer ze voelt dat ze bijna gaat klaarkomen. Als man kan je dan ook weer beginnen toegeven aan je opwinding. Maar, voor beiden moet er voldoende stimulatie zijn. Dan bestaat de kans dat men samen kan klaarkomen. Goede communicatie is hier dus echt aangewezen. Dit is natuurlijk gemakkelijker met iemand waar je al een tijd een relatie mee hebt.

Geniet gewoon van elkaar
Staar je echter niet blind op een simultaan orgasme, er zijn nog zoveel andere dingen waardoor men samen kan genieten van seks. Stel het gelijktijdig klaarkomen zeker niet als doel op zich. Dit zou de vrijpartij en de pret serieus kunnen bederven. Geniet gewoon van elkaar. Een vrijpartij hoeft ook niet altijd te leiden tot een orgasme. Is het wel zo, dan is dit mooi meegenomen, maar het is geen must. Je hebt bovendien toch ook wel eens seks zonder orgasme?

 

DELEN