Weetje van de week

Penis- en potentiemythen: ontkracht of bevestigd?

Kan je van het uiterlijk van een man iets afleiden over zijn penis en potentie?

Kale gespierde manKale gespierde man

Kan het? Kan je aan uiterlijke kenmerken van een man zien hoe het met zijn penis en potentie gesteld is? We horen hier alvast ‘vanalles’ over. Maar klopt dit ook allemaal echt? Bevatten deze mythen een grond van waarheid of niet? Worden de penis- en potentiemyten ontkracht of bevestigd?

Mythe 1: de neus
Een grote neus betekent dat de man groot geschapen is.”
Dit is waarschijnlijk de meest gehoorde mythe over de link tussen het uiterlijk van een man en de grootte van diens ‘zwaard’. Dit is helaas niet correct. De grootte van de neus zegt niets over de afmetingen van het mannelijk geslachtsorgaan en al helemaal niets over zijn potentie.

Nu word ik, om een ook voor mezelf nog zeer onduidelijke reden, wel steeds aangetrokken tot mannen met een grote voorgevel, maar helaas pindakaas…

Mythe 2: handen en voeten
“Een man met grote handen en voeten is ‘daar tussen zijn benen’ ook groot geschapen.”
Ook de grootte van de handen en de voeten zegt niets over de afmetingen van de penis van de man, noch over diens potentie.

Er is dus geen verband tussen penismaat, schoenmaat, handgrootte en neusgrootte. En er is nog meer slecht nieuws voor de golddigging nymfo’s onder ons… Er is ook geen enkele aantoonbare relatie tussen de penismaat en de maat van de portemonnee van de man.

Mythe 3: een bierbuik
Een bierbuik is een ‘aiai-teken’.”
’Een bierbuikje is inderdaad niet zo’n goed teken. Het mannelijke hormoon testosteron wordt sneller afgebroken in vet dan in spieren. Wanneer een man veel buikvet heeft zal dit dus maken dat dit hormoon meer en sneller wordt afgebroken.

Dit testosteron is nu éénmaal de ‘benzine’ van het mannelijke lichaam. Wanneer een man weinig testosteron heeft, zal hij minder zin hebben in seks. Daarnaast zal hij ook minder vruchtbaar zijn. Want een man heeft testosteron nodig om sperma te produceren. Dit is zeker een probleem wanneer de man ouder dan dertig is. Dan vertraagt het metabolisme van de man en neemt het testosteron-gehalte af met 1 procent per jaar.

Mythe 4: een gespierde adonis
Als je een goed seksleven belangrijk vindt, zoek dan een man die erg gespierd is.”
Dit klopt ècht dames!

Ohhh… Waar zijn mijn dvd’s met de Spartacus-seizoenen op? Blote gespierde mannen! Vééééél blote gespierde mannen! Grrrrr…

Het is zo dat een man die regelmatig sport en regelmatig zijn spieren traint, vaker een hoger libido zal hebben. Het lichaam heeft testosteron nodig om spieren op te bouwen. Dus veel spieren = veel testosteron. En veel testosteron = …

Mythe 5: kale mannen zijn potenter
Mannen met een kaal hoofd zijn onvermoeibare minnaars!”
En dit… Dit lijkt niet helemaal uit de lucht te zijn gegrepen. Een Griekse arts stelde vast dat mannen met een hoge concentratie dihydrotestosteron (DHT) vaker een orgasme hebben dan mannen met een lager DHT-niveau. Toeval of niet: een hoge concentratie DHT is ook een (mede)oorzaak van kaalheid.

We moeten dus op zoek naar een gespierde, kale man… Kandidaten?

DELEN