HeterokoppelsMeer dan tweeVoor HaarVoor Hem

Het seksleven op het eiland Mangaia: een opleiding in seks

De rituele opleiding in seks op Mangaia

Mannen en vrouwen op het eiland MangaiaMannen en vrouwen op het eiland Mangaia

Het seksleven op het eiland Mangaia: zelfbevrediging, rituele besnijdenis, opleiding, en praktijkervaring opdoen

Jongeren leren seks hebben

Op het eiland Mangaia, een eiland van de Cookeilanden, een archipel van vijftien eilanden in het zuidelijke deel van de Grote Oceaan (in vrije associatie met Nieuw-Zeeland) gelooft men sterk in de idee dat seks een even groot plezier voor vrouwen als voor mannen moet zijn. Men is er ook zeer open over het onderwerp seksualiteit. Op dit eiland heeft men zelfs enkele zeer specifieke gebruiken inzake de opleiding van jongeren in de seksuele riten. Men wil er jongeren aanleren hoe ze op een goede, prettige manier seks kunnen hebben.

Oefening baart kunst

Zo krijgen jongens rond hun zevende uitleg over masturbatie. Rond hun zevende à achtste wordt verwacht dat ze beginnen te oefenen in het bevredigen van zichzelf. Wanneer de jongen negen à tien jaar oud is wordt masturberen sterkt aangemoedigd door zijn familie en omgeving. Men praat zeer open over zelfbevrediging op Mangaia en men moedigt de jongen ook openlijk aan om veel te oefenen.

Een ritueel gespleten penis

Bij deze opleiding in seks hoort voor de jongens ook een rituele besnijdenis waarbij er een spleetje wordt gemaakt vanaf de top van de penis over de gehele dorsale lengte van de penis. Een dorsale spleet is een spleet aan de rugzijde van de penis (wat je van bovenaf kan zien). Hierbij wordt er een incisie gemaakt langs de bovenste lengte van de voorhuid van aan het topje van de corona, waarbij de glans wordt bloot gelegd, zonder hierbij iets (huid) te verwijderen. Eigenlijk wordt de penis min of meer in tweeën gedeeld. Men spreekt dan ook vaak over ‘a split penis’ of ‘ure haea’.

Opleiding in seks

De expert of deskundige die deze operatie bij de jongens uitvoert geeft hen eveneens een uitgebreide uitleg over masturberen. En zet hen, na de ingreep, twee weken met enkele duidelijke instructies, in afzondering, aan het oefenen. Na deze periode van isolatie regelt de expert en opleider enkele sessies met oudere vrouwen voor de jongen. Deze dames zijn opgeleid om de jongens in de seksuele wereld te initiëren. Deze ervaren vrouwen leiden hen dan op in verschillende seksuele handelingen, standjes, technieken, etc. Ze zijn bij wijze van spreken een soort van praktijkmentor die hen dingen uitlegt, toont, met hen aan het oefenen gaat,…

Controleren en uitstellen

Ze leren deze jongens vooral hoe een vrouw te plezieren met specifieke aandacht voor het leren controleren van het eigen orgasme. In deze seksuele opleiding gaat de aandacht vooral uit naar het voorspel en orale seks. De jongens leren eveneens dat een vrijpartij minstens vijftien minuten moet duren en dat de vrouw hierbij twee- tot driemaal een orgasme moet hebben. De ervaren vrouw leert de jongen om zichzelf te leren aanvoelen en inschatten, zodat hij zich kan inhouden en leert hoe hij zijn orgasme kan uitstellen. Dit met de bedoeling om met zijn toekomstige bedpartners simultane orgasmes te kunnen hebben.

Veel oefenen…

Een jongen heeft gemiddeld tien of meer vriendinnetjes alvorens te huwen. Rond hun achttiende hebben de jongens op Mangaia quasi elke avond seks met zo’n drie orgasmes per nacht. Mannen die elke nacht seksen en hierbij verschillende orgasmes in één nacht kunnen hebben genieten op Mangaia het hoogste aanzien. Deze mannen staan het hoogst op de sociale ladder binnen deze samenleving. Een man van 28 heeft zo gemiddeld vijf à zes avonden per week seks met zo’n twee orgasmes per nacht. Een man van 38 zo’n drie à vier keer per week met één orgasme per nacht en een man van 48 gemiddeld twee à drie keer met tekens één orgasme.

En de meisjes?

Voor de meisjes is er geen rituele besnijdenis, noch een vaste rituele ‘seksopleiding’. Er wordt aan hen wel reeds op jonge leeftijd verteld hoe ze zichzelf een orgasme kunnen bezorgen. Ze worden aangemoedigd om dit verder zelf te ontdekken. Soms leren oudere vrouwen aan de jongere meisjes hoe ze een orgasme kunnen bereiken. Maar vaker leren deze meisjes dit het uit hun contacten met jongens.

Praktijkervaring opdoen

Aan de meisjes wordt geadviseerd vooral voldoende praktijkervaring op te doen. Zo stelt men dat ze zeker zo’n drie à vier verschillende, opeenvolgende vriendjes zouden moeten hebben tussen hun dertien en twintig jaar. Ook ouders moedigen hun dochters aan om seks te hebben met verschillende jongens, zodat ze uiteindelijk een huwelijkskandidaat kunnen uitkiezen die ook op seksueel vlak voor hen een goede match is en hen dus ook in bed happy maakt.

Continue bijscholing

Ook wanneer men getrouwd is, is het toegelaten om minstens éénmaal per week seks te hebben met iemand anders dan de partner waarmee men gehuwd is. Deze buitenhuwelijkse seks dient om zichzelf continue bij te scholen en de skills bij te schaven. Zo kan men, op hun beurt, ook weer de partner steeds beter en beter bevredigen.

The price to pay

Er is echter ook een keerzijde aan dit ongetwijfeld zeer wilde verhaal… Vanaf de leeftijd van drie à vier jaar mogen jongens en meisjes niet meer samen spelen. Vanaf dan mogen ze zich ook niet meer samen in het openbaar vertonen. Ook broers en zussen niet, noch volwassenen die met elkaar gehuwd zijn mogen samen over straat lopen. Iedereen mag dus wel seks hebben met mekaar, maar dit enkel achter gesloten deuren. In het openbaar is alles voor mannen en vrouwen strik van elkaar gescheiden.

Belangrijke huwelijkse taak

Zijn partner tot een seksueel hoogtepunt brengen is één van de voornaamste bronnen voor eigen seksueel plezier van een Mangaiaanse man. Het is ook één van zijn belangrijkste huwelijkse taken. Als op Mangaia een vrouw onbevredigd blijft, zal zij haar man verlaten en het nieuws aan iedereen op het eiland vertellen. Het enige dat deze man dan nog kan doen, is nog meer zijn best doen in bed om van die vervelende reputatie verlost te raken.

The Mangaian people’s sexual education

A hands-on approach to sexual education

DELEN