HeterokoppelsHomokoppelsVoor HaarVoor Hem

French kissing here and there. French kissing everywhere!

Het belang van tongzoenen.

French kissingFrench kissing

Hallo hallo!
Mensen begroeten mekaar, al jaar en dag, met een zoen. Dat wel. Maar tongzoenen is geen gewone zoen en dus ook geen gewone begroeting. Bij het tongzoenen gaan we met onze tong de mond, de lippen en de tong van de ander verkennen. En komt de ene tong de andere tegen, dan kunnen ze wat met elkaar spelen. Als twee jonge hondjes die enthousiast om mekaar heen dartelen.

Hondjes draaien
Maar draai alsjeblieft niet alleen rondjes! Zoals die hondjes… Verken met de tong ook eens de binnenkant van de wang, stop af en toe en kijk mekaar in de ogen. En bijt ook eens zachtjes op elkaars lippen of zuig op de onderlip,… Je ziet… Zo een tongkus heeft, veel meer dan andere kussen, een erotisch tintje. Als je gevoelige plekjes zoals de lippen en de tong stimuleert kan je door tongzoenen opgewonden raken. Tongzoenen doen we dan ook vooral in een seksuele context en niet zomaar met iemand die we toevallig op straat tegenkomen.

Niet alle mensen doen aan tongzoenen
Tongzoenen is typisch menselijk, maar het komt niet in alle culturen voor. Zo is het bijvoorbeeld in sommige Zuid-Amerikaanse stammen, in Somalië en op sommige Zuid-Pacifische eilanden een niet geaccepteerd gebeuren. En de Inuit, de Eskimo’s die ergens in Alaska wonen, kunnen ook maar beter niet tongzoenen. Stel je voor dat, door al dat speeksel, hun mondjes aan elkaar vast zouden vriezen. Daarom dat zij dus aan ‘neusje vrijen’ doen.

French kissing
Tongzoenen wordt ook wel ‘french kissing’ genoemd. Dit omdat de Fransen, al van in het begin van de twintigste eeuw, bekend staan als meer romantische liefdespartners.  Ze zouden ook meer en uitgebreider en gepassioneerder zoenden. En zeg nu zelf? Is er iets erotischer en passioneler dan zo een lekkere, lange tongkus? Zo een kus die je laat duizelen… Een kus die een hele reeks aan beloftes inhoudt… Tongzoenen is een heel intiem moment. Vaak intiemer dan het moment van de seks zelf. Daarom is tongzoenen ook zo belangrijk tussen twee geliefden

Zoenen en ZOENEN: wat tips om goed te tongzoenen
Maar je hebt zoenen en zóenen… Probeer het goed te doen… Probeer het goed ‘in te kleden’… Ga rustig dichterbij… Benader de ander langzaam met jouw mond, streel zijn/haar lippen met jouw lippen. Als de ander reageert door hetzelfde te doen, dan weet je dat je toenadering gewenst is, open dan jouw mond een beetje terwijl je met je lippen de lippen van je partner streelt.

Als de ander ook zijn of haar mond een beetje opent, kun je met kleine zachte bewegingen van je tong langzaam een klein stukje de mond van de ander binnengaan. De ander zal als het goed is ook met zijn of haar tong de jouwe zoeken. Vanaf dat moment ben je aan het tongzoenen en is magic geschiede!Let wel op een aantal zaken als je plant iemand te gaan tonzoenen. Maak vooral dat je tanden en jouw tong propertjes zijn. Een tongschraper is echt geen overdreven accessoire in de badkamer! En zorg alsjeblieft vooral dat je geen slecht ruikende adem hebt.

Waarom heb ik altijd mondspray in mijn handtas denken jullie?

Mooie, sensuele lippen
Verzorg ook je lippen goed. Zachte lippen zijn zeer sensueel. Probeer, als vrouw, ook wat lippenstift of -gloss. Durf hierin ook voor een opvallende kleur te kiezen. Mannen vinden dat aantrekkelijk. Sexxxyyy… Een vrouw met opvallende lippenstift draagt zonder twijfel zorg voor haar lippen. Het is niet mooi als je felrode lippen er niet verzorgd uitzien. Een vrouw die durft buitenkomen met felrode lippenstift laat dus zien dat ze begaan is met haar voorkomen.

Vrouwen èn mannen
De vrouw vindt het belangrijk om er keurig bij te lopen. En ook mannen vinden dat belangrijk. Ze pronken graag met een vrouw die er netjes verzorgd uitziet. Dan zijn ze fier. Maar ook een man die zijn lippen goed verzorgt en hierbij lippenbalsem gebruikt wordt door menig vrouwenoog erg gewaardeerd. Ook een vrouw kust en likt liever een zachte lip dan zo een stuk ruw schuurpapier hoor.

Niet teveel speeksel alsjeblieft!
Kus ook niet met liters speeksel, tenzij je sparringpartner dat echt leuk vindt. Beweeg ook niet zo snel dat de ander zich afvraagt of hij één of andere handmixer in de mond heeft. Beweeg je tong niet te wild, maar ook niet te traag. Steek die tong ook niet te diep in de mond van jouw tegenkusser. Anderzijds is slechts een piepklein stukje tong ook weer veel te saai.

Wat als jouw partner niet kan tongzoenen?
Soms komt het voor dat je partner helemaal niet zo lekker zoent. Je kan dit aan hem duidelijk maken door hem te vragen wat hij lekker vindt bij het zoenen en dan kan je voorstellen om dat ook eens uit te proberen en zo kan jij hem/haar ‘het goede voorbeeld’ geven. Zeg best niet dat hij of zij niet lekker zoent. Probeer het positief te verwoorden door enthousiast te vertellen wat jij lekker vindt.

Vertel erover, doe het eens voor,… Vertel hem/haar wat je allemaal met hem/haar wil doen. Op die manier kan je hem zo een beetje, op een positieve manier, begeleiden. Hem/haar meenemen in jouw kusverhaal. Zonder dat je zijn/haar zelfvertrouwen of zelfbeeld krenkt. Maar eerder door een positief, prettig voorstel aan hem te doen.

Om zijn ‘techniek’ te verbeteren kan je bijvoorbeeld ook eens vragen of hij zich even, bijvoorbeeld een minuut of zo, stil houdt en helemaal niet terug kust. Je vraagt of hij/zij zich een minuut volledig door jou laat kussen. Op die minuut ga jij hem/haar kussen, zoals jij het graag hebt. Zo kan jij hem, spelenderwijs, laten zien hoe je graag gezoend wil worden.

Geef jouw partner anderzijds ook wel de tijd om een beetje te wennen aan jou en aan zoenen met jou. Misschien is hij/zij wel heel zenuwachtig? Misschien wil hij/zij het gewoon te goed doen? Mensen kunnen door hun zenuwen echt gaan klungelen tijdens het zoenen. Als dat gebeurt, lach daar dan gewoon samen om. Ook dat versterkt de band tussen jullie tweeën.

En humor helpt altijd. Altijd! Geloof me!

Relaties evolueren… Ook het zoenen evolueert
In het begin van een nieuwe relatie kunnen koppels vaak urenlang kussen. Lange, zoete, erotische tongkussen. Soms gestolen kussen, maar tongkussen zijn steeds kussen vol passie en tederheid. Het is niet voor niets dat prostituees nooit zoenen met hun klanten. Wanneer je als koppel al wat langer samen bent en de relatie evolueert en de dagelijkse beslommeringen ons weer met beide benen stevig op de grond terugbrengen, schieten die zoete kussen van in het begin er soms bij in. We hebben, of maken beter gezegd, er geen tijd meer voor. Dat is erg jammer.

Kustherapie is dè oplossing!
Want tijd maken voor kussen… Dàt kan nu net de oplossing zijn. Tijd maken voor elkaar en voor een krachtige sessie tongzoenen. Koppels die van elkaar verwijderd zijn geraakt kunnen best weer veel gaan zoenen. Dit maakt hun band weer hechter. Die diepe intimiteit die we krijgen wanneer lippen en tongen elkaar raken, is heel belangrijk. Door het zoenen gaat ons lichaam ook extra endorfine en oxytocine aanmaken, hormonen die ons helpen ons gelukkiger en aantrekkelijker te voelen.

Koppels denken hier vaak niet echt over na, maar door weer meer aandacht aan het kussen te spenderen, kunnen ze hun intieme band weer nieuw leven inblazen. Kustherapie is dus dè oplossing! En geef toe: er zijn minder prettige opdrachten hé? Deze therapie is leuk, goedkoop,… Geweldig toch? Kusssseeeennnn…!!! Zo proberen veel stellen in bed wel vanalles uit, maar hun kusroutine is redelijk saai. De meesten houden het op vluchtige aanrakingen van de wang en ter afwisseling sporadisch een tongkus. Probeer ook eens andere plekjes op elkaars lichaam met de mond en de tong te ontdekken of laat je handen eens afdwalen.

Een onverwachte kus in het openbaar kan de adrenaline doen stromen en de intimiteit nog meer vergroten. Probeer dit eens uit in een restaurant, op de tram of in het park tijdens een wandeling. Maar hou het subtiel. Het moet niet irritant worden voor de omgeving en het ‘echte werk’ moet je thuis doen. Begin de kustherapie op restaurant of op café en maak het af thuis… In de slaapkamer… Go for it!

Het is ook zo dat kussen de intimiteit verhoogt. Kussen geeft ook een gevoel van zekerheid, veiligheid, geborgenheid. Door het vaker te kussen ga je je happier voelen. Je gaat je beter in je vel voelen. Je gaat meer stralen, meer energie hebben,… En je gaat meer zin hebben om die energie in jouw relatie te steken. Door vaker te kussen ga je ook vaker vrijen. Zoen dus dagelijks als ‘therapie’!

 

DELEN